spot_img
19.9 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou scandal la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pe...

  Un nou scandal la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pe tema subsanțelor periculoase

  Conducerea Spitalului Județean de Urgențe este din nou blamadă. De această dată Gigel Capotă este acuzat de nepăsare. Mai exact președintele federației Ambu San susține că pericolul pândește în unitatea respectivă deoarece reactivii, dezinfectanții, formolul și materialele sanitare ar fi depozitate împreună cu materialele de curățenie, în condiții improprii, în magazia unității. Prefectul a dispus controale în vederea clarificării situației.

  Liderul Cristi Aldescu susține că a purtat deja o discuție cu conducerea spitalului care a dat dovadă de nepăsare. Acesta s-a prezentat în cadrul Sedinței lunare de Dialog Social și a cerut autorităților să ia măsurile. Sindicalistul susține că la mijloc este viața pacienților. Aldescu acuză că substanțe toxice sunt depozitate necorespunzător. „Infecțiile nosocomiale apar deoarece toate aceste materialele sanitare sunt ca și cum nu ar fi, depozitate în aceste condiții. Vreau să dispuneți un control de îndată pentru că dacă ne gândim la oxidul de etilenă trebuie eliberată zonă, în caz de ceva. Să vină cei de la ISU, ITM, DSP și IPJ pentru a vedea dacă această magazie este autorizată, dacă are un plan de evacuare pentru a știi în caz de nevoie cine și cum să intervină”, a declarat Cristi Aldescu liderul sindical de la Ambulanță

  Control imediat

  Prefectul Cristinel Rujan a dispus de urgență un control al Direcției de Sănătate Publică la o magazie a Spitalului Județean după ce președintele federației Ambu San a ridicat o problemă legată de spațiile de depozitare a medicamentelor și a substanțelor reactive. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut un raport detaliat al controlului iar dacă cele semnalate se confirmă, să se ia măsurile ce se impun. Totodată, Rujan a luat legatura cu președințele Consiliului Județean Gorj și cu managerul unității spitalicești pentru ca în următoarea ședința de dialog social să fie prezentată de către managerul spitalului o informare privind întreaga activitate a acestuia în care sa clarifice toate aspectele semnalate. „Nu știu acea magazie, nu știu dacă acele substanțe se găsesc acolo, dar, voi dispune verificări pentru a afla situația de la fața locului”, a declarat în cadrul ședinței prefectul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: