spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateVIDEO: Imagini spectaculoase de pe Transalpina, în prima zi de deszăpezire. Cât...

  VIDEO: Imagini spectaculoase de pe Transalpina, în prima zi de deszăpezire. Cât de mare este zăpada

  Deszăpezirea celui mai înalt drum din România, Transalpina, a început astăzi, spre bucuria proprietarilor de cabane și pensiuni, care se așteaptă la o creștere a numărului de turiști.

  Nu se știe cât va dura operațiunea de deszăpezire, deoarece „drumarii“ se așteaptă să găsească porțiuni cu zăpadă și de patru metri înălțime. „Acționăm cu două utilaje, două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză. Sunt porțiuni unde se intervine doar cu încărcătoarele, fără autofreză, din cauza pietrelor din zăpadă, unde există risc de accidente. În cazul în care vor fi porțiuni acoperite de gheață vom interveni și cu material antiderapant. Nu putem să precizăm un timp estimativ pentru finalizarea lucrărilor până nu vom ajunge la capătul dinspre Obârșia Lotrului, pentru că zăpada în zona de versant între pasul Urdele și vârful Cărbunele se pare că este destul de mare. Din discuțiile purtate cu oamenii muntelui, stratul de zăpadă va depăși patru metri, la ce iarnă grea am avut în zona Rânca. Va fi cea mai grea porțiune în care vom acționa, pentru că este și pantă și se acționează cu utilajele pe coborâre“, a mai precizat Cristi Tudor.

   

  Se intervine pe o porțiune de kilometri

  În doar câteva ore, lucrătorii au avansat aproximativ trei kilometri din porțiunea care trebuie curățată de zăpadă, cuprinsă între localitățile Rânca și Obârșia Lotrului. „Este o lungime totală de aproximativ 25 de kilometri pe care trebuie să intervenim, dar nu peste tot este zăpadă. Pe prima porțiune în care am intervenit astăzi nu am găsit multă zăpadă. Au fost ploi calde în ultimele zile, iar zăpada s-a mai topit. O să vedem pe partea umbrită a versantului ce găsim.

  Astăzi s-a lucrat destul de bine și s-a avansat în doar câteva ore pe o porțiune de aproximativ trei kilometri“, a precizat Cristi Tudor, responsabilul de comunicarea cu mass media al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

  „Ne dorim ca pe Transalpina să se poată circula în mini vacanța de 1 iunie“

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, spune că obiectivul este ca pe Transalpina să se poată circula în mini vacanța de 1 iunie:  „Sperăm ca în cel mult o săptămână și jumătate, circulația să fie redeschisă pe toată lungimea drumului. Ne dorim ca pe Transalpina să se poată circula în mini vacanța de 1 iunie. Să sperăm că vremea va fi favorabilă pentru ca lucrările să se desfășoare în mod normal“.

  Acesta a precizat că vor avea loc reparații pe zonele afectate, în special în zona Rânca, unde au apărut multe gropi: „De asemenea, vor avea loc reparații pe suprafețe extinse, astfel încât, o dată cu redeschiderea circulației pe Transalpina și porțiunea care trece prin stațiunea Rânca să fie reabilitată, deoarece, în acest moment sunt numeroase gropi de mari dimensiuni, astfel încât să se circule într-un  mod civilizat pe toată lungimea drumului“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: