spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateZilele Prevenirii Dezastrelor la Târgu Jiu: Activități cu public

  Zilele Prevenirii Dezastrelor la Târgu Jiu: Activități cu public

  În perioada 31 Mai – 02 Iunie, ISU Gorj, Asociația România Inteligentă, Clubul Câinilor Utilitari și Academia Titi Aur organizează Zilele Prevenirii Dezastrelor, la Târgu Jiu. Publicul poate vedea câinii specializați în misiuni de căutare-salvare și vor cunoaște de aproape activitățile pompierilor, polițiștilor și jandarmilor.
  „Vino în Piața Prefecturii din municipiul Tg-Jiu în zilele de vineri – 31 Mai, sâmbătă – 1 Iunie și duminică – 2 Iunie pentru a lua contact cu tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști în îndeplinirea misiunilor, pentru a-i cunoaște pe prietenii noștri de la Clubul Câinilor Utilitari, în special pe cățeii specializați în misiuni de căutare-salvare, pentru a vedea efectele unui accident rutier în Laboratorul Prevenirii Accidentelor Rutiere pus la dispoziție de Academia Titi Aur și nu în ultimul rând pentru a acumula informații utile despre cum ne comportăm în situații de urgență.
  Pentru că în acest weekend sărbătorim și Ziua Internațională a Copilului, campaniei noastre se vor alătura și colegii de la IPJ Gorj și IJJ Gorj.
  Vă așteptăm în număr cât mai mare, pentru a face cunoștință cu cei 16 câini și pentru a îmbrăca rolul pompierului, polițistului sau al jandarmului!” transmite ISU Gorj.
  Programul campaniei este următorul:
  Vineri – 31 Mai:
  12:30 – Festivitate de deschidere a activității;
  12:00 – 16:00 – Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere
  13:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor.
  Sâmbătă – 1 Iunie:
  10:00 – 15:00 Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere;
  11:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor;
  15:00 – Exercițiu comun ISU Gorj – Asociația Câinilor Utilitari de căutare-salvare a victimelor în situația producerii unui seism major care se va desfășura într-o zonă limitrofă a municipiului Tg-Jiu.
  Duminică – 02 Iunie:
  10:00 – 15:00 Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere;
  11:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!