spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateZiua Iei, sărbătorită la Rovinari

  Ziua Iei, sărbătorită la Rovinari

  Primăria Rovinari, Ansamblul „Jiuletul” și „Bunicii Comunităţii” Rovinari organizează Ziua Universală a lei Româneşti. Evenimentul va avea loc vineri, 23 iunie, începând cu ora 11.00, în Parcul Central din Rovinari unde vor avea loc o serie de activităţi tradițional-folclorice denumite „Bunicii Comunității – Cinstim Portul Popular Oltenesc”.

  În cadrul evenimentului are loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Jiulețul” din Rovinari în cinstea bunicilor comunității însă nu vor lipsi nici expozițiile tematice, respectiv expoziție de costume tradiționale și o expoziție de plante medicinale ce aparțin beneficiarilor proiectului.

  „Și pentru că Ziua Universală a lei este sărbătorită anual în data de 24 iunie,sărbătoarea Nașterii Sfântului loan Botezătorul, nu vor lipsi de la eveniment nici cunoscutele sânziene, simbol al Soarelui şi lubirii”, transmit organizatorii.

  „Bunicii Comunității” este un proiect implementat cu fonduri europene la Rovinari care îşi propune să schimbe viața seniorilor printr-o serie de activități menite să le îmbunătățească calitatea vieții. Grupul țintă, format din 165 de persoane cu risc de excluziune socială din comunitate, dintre care 90 de femei, beneficiază de activități diverse de socializare și petrecere a timpului liber într-un mediu plăcut și sigur, de evitare a izolării şi singurătății, de îmbunătățire a stării fizice şi mentale, de optimizare a tonusului, de stimulare a încrederii în sine.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: