spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateZiua Olteniei, sărbătorită la Târgu Jiu

  Ziua Olteniei, sărbătorită la Târgu Jiu

  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj invită gorjenii, cu prilejul “Zilei Olteniei”, la vernisarea expoziției de grafică “Personalități culturale din Oltenia”. Evenimentul va avea loc luni, 21 martie 2022, începând cu ora 12.00 la Sala „Florin Isuf”. Lucrările fac parte dintr-un viitor album cu același nume, dedicate celor care au contribuit sau contribuie la propășirea culturală a Olteniei.
  În expunerea de motive a legii prin care a fost instituită Ziua Olteniei, pe 21 martie, se spune: „Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Aşadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei”.
  În 2021, de Ziua Olteniei, în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”( inițiat de Ion Cepoi, managerul instituției în anul 2013), în onoarea Domnului Tudor, CJCPCT Gorj și Primăria Polovragi au dezvelit un bust al conducătorului Revoluției de la 1821, bust realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi. Codruț Duduman este graficianul care expune de Ziua Olteniei la Târgu Jiu. Portretele realizate în creion arată o tehnică aparte a artistului din Bacău.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: