spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăCultura55 de ani de la înființare, pentru CJCPCT Gorj

  55 de ani de la înființare, pentru CJCPCT Gorj

   

  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționalee Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împlinește 55 de ani de la înființare. Aniversarea este marcată marți, 28 februarie, la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu.

  În cadrul acestui eveniment vor fi lansate revistele „Jiul de Sus” și „Portal Măiastra”, apărute la editura CJCPCT Gorj, dar se vor prezenta și noile evenimente culturale incluse în Agenda Culturală pe 2023.

  De asemenea, la sediul instituției, mai exact la sala „Florin Isuf”, a avut loc vernisarea unei expoziții de pictură „E primăvară,  iarăși primăvară!”. Puteți admira în cadrul acestei expoziții tablouri semnate de Larisa Mutu Mindoiu, Sergiu Plop, Florin Hutium, Emil Pieloiu și Florin Safta.

  „Fiecare sărbătoare are tradițiile ei, iar Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a reușit ca, în multe sate din județul nostru, să le pună în valoare și să le arate importanța. Sunt mulți oameni care păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile, iar CJCPCT Gorj a încercat mereu să îi pună în evidență prin acțiunile organizate. Anul acesta ne-am propus să organizăm și mai multe evenimente, care să arate valoarea culturii tradiționale din județul Gorj.

  Autenticitatea traiului la țară și obiceiurile încă se mai păstrează în mediul rural, iar  Ansamblul Folcloric «Cheile Oltețului» din Polovragi (ansamblul CJCPCT Gorj și al Căminului Cultural Polovragi) a reușit mereu, la evenimentele la care a participat, să pună în scenă ce este mai important în zona de sub munte. În zona Polovragi, în ultimii ani, împreună cu autoritățile locale, instituția noastră a reușit să realizeze Tabăra de Sculptură, un eveniment care a crescut de la an la an.

  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj este un aşezământ cultural de rang judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Gorj. Centrul este o instituţie de specialitate, având ca obiect de activitate cunoaşterea, păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi valorilor culturale, în contextul dezvoltării naţionale și funcţionează ca centru ştiinţific şi metodologic al activităţii de stimulare şi valorificare, în sprijinul autenticităţii şi sub semnul valorii, a tradiţiei şi creaţiei populare în viaţa culturală“, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!