spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăCulturaAtelierele Brâncuși, la final!

  Atelierele Brâncuși, la final!

  Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează joi, 25 august, închiderea oficială a Atelierelor Brâncuși – Simpozionul de Sculptură, Pictură și Grafică, Runcu, 2022.

  Atelierul de sculptură a debutat în data de 8 august, cu participarea sculptorilor Maxim Dumitraş, Constantin Ţînteanu, Ioan Pop Vereta, Florin Strejac, Petre Virgiliu Mogoşanu, curator fiind Vlad Ciobanu, membru UAP din România. Materialul folosit pentru realizarea lucrărilor a fost andezit. Piatra de andezit a fost pusă la dispoziție prin amabilitatea sponsorului S.C. Andezitul S.R.L., din Poiana Ilvei, Bistriţa-Năsăud.

  „Lucrările realizate în cadrul atelierului de sculptură vor fi amplasate în curtea Muzeului de Artă din Târgu Jiu unde, în perioada următoare, va fi amenajat un parc artistic. Atelierul de pictură și grafică a început în data de 15 august, participanți fiind artiștii vizuali Petru Lucaci, Preşedintele UAP din România, Florina Breazu, Preşedinte UAP din Republica Moldova, Ioan Sbârciu, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Florin Şuţu, Alina Veronica Petre, Dana Constantin, Daniela Margareta Chiorean, curatorul simpozionului fiind pictorul Vasile Fuiorea, președintele filialei Târgu Jiu a UAP din România. Vernisajul expoziției lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului va avea loc în prezenţa autorilor şi a criticului de artă Pavel Şuşară, la Muzeul de Artă din Parcul Central, începând cu ora 17.00”, au transmis organizatorii evenimentului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!