spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăCulturaBienală internațională de grafică la Muzeul Brâncuși

  Bienală internațională de grafică la Muzeul Brâncuși

  Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va găzdui joi, 11 august, de la ora 18.00, vernisajul primei ediții a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”.
  „Vor participa peste 60 de artiști plastici din 40 țări: Albania, Argentina, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, China, Croația, Danemarca, Egipt, Elveția, Etiopia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Mali, Marea Britanie, Mexic, Muntenegru, Peru, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina și Ungaria.
  Este prima și singura bienală internațională de grafică din regiunea Olteniei și are ca obiectiv principal să se dezvolte sistematic și să devină una din cele mai importante manifestări din cadrul internațional. Publicul va putea să intre în contact cu creațiile artiștilor contemporani de pe cele cinci continente“, se arată într-un comunicat de presă.
  Catalog al expoziției
  În deschiderea evenimentului, va avea loc un recital susținut de către Rozalia Pataki – harpă și Ionuț Voinea – violoncel, muzicieni, membri ai Filarmonicii Oltenia Craiova.
  Intrarea este gratuită atât pentru eveniment, cât și pentru expoziție.
  „La finele evenimentului, pe data de 30 septembrie, va fi lansat catalogul expoziției, însoțit de texte critice semnate de către domnul academician Răzvan THEODORESCU – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei și de către domnul Mihai PLĂMĂDEALĂ- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România)“, se mai arată în comunicatul de presă.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: