spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăCulturaConcurs de eseuri filosofice la Biblioteca Județeană

  Concurs de eseuri filosofice la Biblioteca Județeană

   

  Un concurs de eseuri filosofice se va desfășura la Biblioteca Județeană „Christian Tell“.

  Tema concursului este „Dragostea de înțelepciune – între epitet și epitaf“ (Regăsirea omului în drumul spre sine și drumul dinspre sine).

  Manifestarea DESTINE CULTURALE EUROPENE îl are ca patron spiritual pe George Uscătescu, filosof, eseist și poet.

  Concursul de eseuri filosofice este dedicat elevilor de liceu, având ca scop constituirea unui cadru deopotrivă formal și nonformal de consolidare a cunoștințelor și intereselor culturale și științifice ale acestora.„ Această inițiativă propune dezvoltarea unei gândiri reflexive asupra culturii, asupra timpului și spațiului, asupra existenței umane sub aspect socio-cultural. Principalul obiectiv al concursului este acela de a oferi elevilor oportunitatea de a scrie eseuri filosofice, adecvate unor teme stabilite.

  Concursul se adresează elevilor (clasele IX– XII) de la colegiile și liceele din Gorj și se desfășoară începând cu 15 ianuarie (data publicării regulamentului) până în ziua de 1 mai a.c..

  1 mai – data limită de primire a lucrărilor în format electronic, pe adresa de e-mail  destineuropean@gmail.com“, a transmis Viorel Surdoiu, coordonatorul proiectului.

   

  Premii de 1.500 de lei

   

  Juriul este format din specialiști în literatură, istorie și filosofie, iar lucrările se vor evalua și nota de către  fiecare membru al juriului, ierarhia stabilindu-se în funcție de media notelor obținute.

  Vor fi acordate premii în valoare totală de 1500 de lei, oferite de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și premii speciale acordate de Europe Direct Gorj.

  Gânditorul George Uscătescu s-a născut în data de 5 mai 1919, în localitatea Crețești, județul Gorj și a murit la 11 mai 1995, Madrid. Este filosof, estetician, eseist, poet și sociolog român, membru de onoare din străinătate al Academiei Române de la 10 septembrie 1991, inițiatorul revistei „Destin”. Filosoful gorjean a trăit și creat o bună parte din viață în Spania, în exil, așa cum au făcut și unii alți mari oameni de cultură români în diverse țări, în afara lagărului comunist.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: