spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție de grafică a unui artist moldovean la Târgu Jiu

  Expoziție de grafică a unui artist moldovean la Târgu Jiu

  Vernisarea expoziției de grafică „25 de pagini din enciclopedia românească” a artistului Codruț Duduman va avea loc marți, 24 august, la ora 12.00 la sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

  Codruț Duduman este din Bacău și realizează lucrări de grafică excepțională, spun specialiștii în domeniu. „Lucrările lui de grafică bucură sufletul și aduc un plus de optimism pentru un viitor mai bun, iar dacă doriți să le vedeți vă așteptăm la vernisajul expoziției marți 24 august 2021.

  Expoziția de portrete de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj cu titlul ,,25 DE PAGINI DIN ENCICLOPEDIA ROMÂNEASCĂ” prezintă repere ale culturii și istoriei neamului nostru. Demersul artistic implică două aspecte:

  1)Problema de fond

  -evocarea valorilor naționale

  2)Problema de conținut

  -evidențierea atât a structurii intrinseci cât și a caracteristicilor fizice ale modelelor reprezentate.

  Codruț Duduman a ales tehnica graficii și pe cea mixtă pentru a oferi lucrărilor un aer cât mai sobru, urmărind simplitatea expresiei plastice nu ca pe un program bine stabilit aprioric, ci ca pe un mod al înțelegerii reverberației acestor valori autentice“, a transmis Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

  „Arta desenului stă la baza tuturor manifestărilor plastice“

  „Imaginea sculpturală a desenului implică o înțelegere profundă a amprentei acestor titani în conștiința noastră. Despre grafică pot spune că a fost și rămâne «prima mea dragoste», studiind-o cu profesori de elită la Bacău și București/Tonitza. Cu Iașul este o altă poveste de dragoste înțelegând fenomenul artistic într-un mod plenar. Sunt onorat să fac parte din acea pleiadă de artiști profesioniști ieșeni(UAPR/Filiala Iași din 2020). De fapt arta desenului stă la baza tuturor manifestărilor plastice. Așa au început toți artiștii, jucându-se cu linia și așa am început și eu să desenez de la trei ani. De aceea, și elevii mei înțeleg rolul prioritar al științei desenului. Aduc mulțumiri în mod special Domnului Teodor Dădălău- cel care a inițiat acest proiect precum și alte proiecte deosebite, Doamnei Corina Perianu- cea care a înlesnit prietenia cu cel dintâi amintit și CJCPCT Gorj”, a spus  artistul Codruț Duduman.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!