spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție de gravură la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

  Expoziție de gravură la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

  Vernisajul expoziției personale de gravură „Entracte” semnată de către artistul Ovidiu Felipov va avea loc marți, 11 aprilie, de la ora 18.00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.
  „ENTRACTE este un discurs plastic și în egală măsură un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii. Artistul s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetării vizuale, recurgând învederat la registrul tradițional într-o joncțiune cu elementele moderniste“. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 mai.
  Ovidiu Felipov are o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, manifestându-se în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă, instalație-obiect, etc.
  Este absolvent al Universității „Ovidius” din Constanța (licență, masterat și doctorat) și în prezent este conf. univ. dr. în cadrul aceleiași instituții și coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative.
  Palmaresul său înregistrează o serie de expoziții personale și de grup/colective pe plan național și internațional. A obținut câteva recunoașteri printre care Premiul III la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 2022 (un eveniment cu 40 țări participante).
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!