spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție personală Viorel Surdoiu la Muzeul Ștefulescu

  Expoziție personală Viorel Surdoiu la Muzeul Ștefulescu

  Vernisajul expoziției personale de pictură și sculptură „Noeme plastice”, semnată de artistul târgujian Viorel Surdoiu, va avea loc marți, 4 octombrie 2022, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

  Curatorul expoziției este Dorina Cioplea-Văduva.

  „Când imaginarul cuiva este atât de bogat, iar frecvențele pe care vibrează sunt multiple, așa cum este cazul lui Viorel Surdoiu, noemele iau forme foarte diferite și uneori chiar se materializează. Și ce este mai intim ca gândurile cuiva? Așa că atunci când ești invitat să le explorezi, o faci cu recunoștință.

  La Viorel, fiecare lucrare în parte este o stare aproape exhibată, o căutare și, mai ales, o interogare, iar formele și culorile sunt doar instrumente. De aici și prezența mai multor stiluri și tehnici care, ca piesele unui puzzle, se îmbină perfect și formează o imagine de ansamblu asupra unora dintre mecanismele sale de percepere a lumii.

  Nevoia de a se exprima și în sculptură și, mai ales, ușurința cu care o face îi permit artistului să își exploreze sinele în cât mai multe direcții“, a precizat curatorul expoziției, Dorina Cioplea-Văduva.

  Numeroase participări la expoziții

  Viorel Surdoiu este redactor la Biblioteca Județeană Gorj „Cristian Tell”.

  „Cu o licență în jurnalism și filosofie, Viorel Surdoiu a folosit foarte mulți ani (doar) cuvântul scris și vorbit ca metodă de exprimare, atât profesională (ca jurnalist, în emisiuni radio și în presa scrisă), cât și personală (ca poet, în volumele „Contextul desprinderii de haos”, 2011, Editura Centrului Județean Pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Gorj; „Aripi de Pământ”, 2013; Editura PIM; ”De cealaltă parte a ploii”, 2016, Editura PIM; ”Omiliile toamnei. Altminteri”, 2019, Editura EIKON, cât și în diferite antologii și reviste de specialitate).

  Din 2013, însă, începe să comunice public și prin culoare și formă. Expoziții pictură: Expoziţie personală ”PLANIDE” la Galeriile municipale de artă Tg-Jiu (2013); Expoziție personală la Centrul Cultural ”Jean Louis Calderon”, 2015, București; Expoziție personală METAFORmE, la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ştefulescu”, 2 septembrie 2015; Expoziție personală METAFORmE II, la Sala MansArta, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj (2019)“, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!