spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăCulturaLansare de carte la Muzeul Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu

  Lansare de carte la Muzeul Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu

  La împlinirea a 165 de ani de la nașterea istoricului și profesorului Alexandru Ștefulescu, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național Constantin Brâncuși și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație organizează joi, 12 mai 2022, ora 17.00, la sediul Muzeului Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Strada Victoriei nr. 2, evenimentul de lansare a volumului „Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu, Editura Muzeul Literaturii Române.

  Partenerul principal al evenimentului este Fundația Colegiului Național de Apărare.

  La eveniment sunt invitați să participe Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române și Cristian Vasile Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare.

  „După apariția, în 2020, la Editura Muzeul Literaturii Române, a volumului `Istoria Târgu-Jiului`, de același autor, proiectul continuă munca de recuperare a scrierilor lui Alexandru Ștefulescu. Reeditarea acestui volum, apărut inițial în 1904, reprezintă un efort de reîmprospătare a memoriei cititorilor, amintind de rolul decisiv pe care l-a avut profesorul în întemeierea Muzeului Gorjului și de importanța lucrărilor semnate de acesta”, transmit organizatorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: