spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăCulturaLegenda rock Nicu Covaci vine la Târgu Jiu, la vernisajul expoziției „Fie...

  Legenda rock Nicu Covaci vine la Târgu Jiu, la vernisajul expoziției „Fie să renască!”

  Expoziția de pictură intitulată „Fie să renască!”, semnată de către cele două legende ale trupei Phoenix, VALERIU SEPI (singurul „căprar” din muzica rock) și NICU COVACI (fondatorul și liderul formației), va fi vernisată, joi, 16 martie, de la ora 18.00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

  „Trupa Phoenix a fost fondată în anul 1962 la Timișoara și este cea mai longevivă formație rock din lume alături de trupa londoneză The Rolling Stones. În cei 61 de ani de existență, formația Phoenix a concertat atât în țară, cât și în străinătate câștigându-și statutul de FORMAȚIE LEGENDARĂ ROCK!
  De data aceasta, publicul din Târgu Jiu va intra în contact cu cei doi creatori arhicunoscuți în calitate de pictori, pentru că dincolo de cariera muzicală ei și-au dezvoltat și o carieră de artă plastică, fiind absolvenți ai Facultății de Arte din Timișoara. Au avut numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate“, se arată într-un comunicat de presă.

  Evenimentul va fi precedat, la ora 17,00 de vernisajul lucrărilor premiate în cadrul Concursului Internațional de Arte Vizuale „Arhetipuri în sculptura lui Constantin Brâncuși”, desfășurat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” în parteneriat cu Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Concursul se află la cea de-a 3-a ediție și este adresat elevilor și studenților de la școli vocaționale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: