spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăCulturaModelaj și căsuța cu povești, noi teme pentru oaspeții muzeului

  Modelaj și căsuța cu povești, noi teme pentru oaspeții muzeului

  Încă o calsă de elevi de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, dar și copii care s-au înscris individual, au participat la activitățile educativ-recreative organizate, ca în fiecare zi de vineri, de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Copii au creat din lut obiecte folositoare, precum suporturi de pixuri pentru biroul lor, personajele preferate, și-au modelat pasiunile, sau au construit și pictat căsuța cu povești.

  Activități variate și chiar la cerere

  Organizatorii îi așteaptă, în această toamnă, atât pe gorjeni cât și pe turiști cu activități educativ-recreative variate, cu povești despre trecutul Gorjului, vizitare de expoziții de istorie, artă și etnografie și cu ateliere de pictură, modelaj, decupaj, foto, vioară, chitară, canto, caraoke, dans, artă decorativă, țesut și altele, fiind deschiși inclusiv la propunerile participanților.

  De asemenea, în decembrie, muzeul vă așteaptă la Atelierul lui Moș Crăciun, unde puteți experimenta pictura pe globuri, realizarea de decorațiuni de Crăciun, veți putea participa la atelierele de colinde și la alte activități interesante.

  Educația muzeală, un concept mereu mai îndrăgit

  Toate acestea fac parte din Programul de Educație Muzeală, care a fost deschis din vara acestui an, în Gorj, urmând exemplul multor muzee de prestigiu din țară și din lume.

  Activitățile se desfășoară în fiecare vineri, iar cele din luna septembrie pot fi consultate pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Materialele sunt puse la dispoziție, ca și mentorii, de către muzeu, iar lucrările rezultate în cadrul atelierelor sunt luate acasă de participanți.

  Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Înscrieri

  Înscrierile se fac la sediul muzeului, din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, sau la Muzeul de Artă (Str. Traian nr. 2, Târgu Jiu, Gorj), în limita locurilor disponibile.

  Preț bilet/2 ore: 10 lei

  Relații suplimentare: 0766.314.582

  Biletele pot fi cumpărate în fiecare zi a săptămânii, conform următorului program:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: