spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaPeste 500 de tineri artiști din șase țări participă la Salonul de...

  Peste 500 de tineri artiști din șase țări participă la Salonul de Pictură „Arte Mici”

  Peste 500 de copii și tineri artiști din România și din străinătate s-au înscris la Salonul de Pictură „ARTE MICI”, care se desfășoară în municipiul Motru. „Perioada de înscrieri la Salonul de Pictură “ARTE MICI” s-a încheiat. În competiţie s-au înscris 524 artiști din Spania, Germania, Republica Moldova, Bulgaria, SUA şi România cu peste 800 de lucrări de pictură“, se arată într-un comunicat de presă.

   

  Marele Premiu va fi decernat la sfârșitul lunii martie

   

  „Salonul de pictură  ARTE MICI este evenimentul care a pus municipiul Motru pe harta culturală a lumii. Felicit,  fondatorul acestui eveniment, pe Florin Preda-Dochinoiu dar și pe artiștii care, an de an, au adus copilăria și culorile de pace la Motru , în România.

  În calitate de primar al municipiului Motru, vreau să îi asigur de respectul și sprijinul meu pe toți artiștii români de pretutindeni, înscriși la Salonul de pictură ARTE MICI. Ca reprezentant al Primăriei municipiului Motru, în calitate de primar, anul acesta  sunt onorat să acord MARELE PREMIU al Salonului de pictură ARTE MICI. Vă așteptăm, în ziua de 26 martie, la Motru! ”, a precizat Cosmin Constantin Morega, primarul municipiului Motru.

   

  Vor fi organizate trei expoziții

   

  În perioada următoare, membrii juriului vor desemna câştigătorii. În anul 2022 juriul este format din Pavel Șușară, Michael Lassel (Fürth, Germania), Dan Neamu (Craiova, România), Dan Cepeși ( Dr. Tr. Severin-România),Alexandra Maciac (Constanța, Romania), şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România). Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 26 martie 2022, în municipiul Motru, judeţul Gorj. Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de vârstă, premii speciale, “ORDINUL ARTE MICI” şi “MARELE PREMIU ARTE MICI”.

  Organizatorii și partenerii vor organiza trei expoziții, cu lucrările înscrise în concurs, atât în municipiul Motru dar și în  Drobeta-Turnu-Severin  (Palatul Culturii Teodor Costescu) și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

  „Cu toate că societatea românească este imprevizibilă se lasă mânjită de cultură. Mai mult, un strop de cultură nu dezbină, ci doar unește orgolii, ambiții, care scot în evidenţă frumosul, interesantul, spectaculosul, originalitatea și puritatea. Salonul de Pictură „ARTE MICI” este un eveniment clandestin de pată, formă și culoare. A fost o reacție și o alternativă. Este un unicat. Chiar dacă lucrările prezente la Salonul de Pictură „ ARTE MICI” sunt realizate de ,,prichindei”, acestea au (pe lângă tumult, calități și efecte) multă, multă puritate” spunea mai demult artistul plastic  Florin Preda  Dochinoiu

  Salonul de Pictură “ARTE MICI”, spre deosebire de alte manifestări de artă, a devenit o mișcare artistică a românilor de pretutindeni, o mișcare de bucurie, libertate și  unitate culturală.

  Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin și Florin Preda-Dochinoiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!