spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăCulturaSabia lui Tudor Vladimirescu stă o lună “acasă”. Poate fi văzută la...

  Sabia lui Tudor Vladimirescu stă o lună “acasă”. Poate fi văzută la Muzeul „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu

  Sabia lui Tudor Vladimirescu a ajuns la Târgu Jiu. Transportată în condiții de siguranță, piesa, alături de Proclamația de la Padeș, în format original, și tabloul original al pictorului Theodor Aman care îl întruchipează pe marele revoluționar, pot fi admirate la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu,

  Expoziția „Sabia Revoluției” este deschisă publicului în perioada 28 septembrie-22 octombrie. Evenimentul este organizat de Rotary Club Târgu Jiu și Asociația Democrație Educație Respect (ADER) și marchează anul „Tudor Vladimirescu” la nivelul județului Gorj. “Nu putea trece chiar atât de neobservat anul acesta important pentru istoria României, Bicentenarul Revoluției Tudor Vladimirescu.  Capitala acestui moment istoric este Târgu Jiu. Expoziția este o lecție de istorie pe viu destinată în primul elevilor și tinerilor care nu mai știu nimic despre ceea ce au făcut înaintașii noștri. Avem o obligație față de ei să îi luăm de mânuță, să îi aducem și să vadă, să îl cunoască pe Tudor Vladimirescu și se vadă niște piese inedite în această expoziție aduse cu eforturi la Târgu Jiu. În România toate muzeele mari își doreau ca aceste obiecte să ajungă acolo. Din fericire, relația bună pe care o avem cu Muzeul Național de Istorie al României a făcut ca să avem aceste piese la Târgu Jiu”, a transmis Adrian Tudor, organizatorul evenimentului.

  Dezamăgire

  Consilierul local Adrian Tudor mai spune că este nevoie ca elevii să aibă acces la istorie. Sunt cazuri în care Tudor Vladimirescu este o necunoscută pentru elevi. “Consider că acest an nu a fost marcat corespunzător în Gorj. Eu am trăit o dezamăgire când am văzut că sunt elevi din județul Gorj, de 12- 13 ani, care nu știu că anul acesta este Bicentenarul Revoluției lui Tudor și nu știu cine a fost Tudor Vladimirescu. Avem o mare problemă pe care trebuie să o rezolvăm iar istoria locală și geografia locală trebuie predate în școli. Nu este vina elevilor sau a profesorilor ci a Ministerului Educației care este preocupat ca la clasa a V-a să nu fie 29 de elevi în clasă”, a transmis Tudor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: