spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaVine primăvara! Muzeul vă așteaptă la Atelierul de Mărțișoare

  Vine primăvara! Muzeul vă așteaptă la Atelierul de Mărțișoare

  În fiecare zi de vineri a lunii februarie, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, între orele 10.00-12.00 și 15.00-17.00, este deschis „Atelierul de Mărțioare”.

  Participanții vor viziona filmulețe legate de tradiția confecționării mărțișoarelor, precum și de sărbătorile Moșii de Iarnă și Dragobete, vor vizita expoziții ale muzeului și vor învăța să confecționeze mărțișoare. Ei își pot alege la care atelier vor să participe, în funcție de tehnicile folosite la fiecare în parte. Pot învăța să facă mărțișoare pictate pe lemn, modelate în lut, cusute pe lemn, vor învăța să toarcă lână și să facă mărțișoare tradiționale din lână și bumbac. Fiecare își va lua mărțișoarele acasă și le va putea oferi perosanelor dragi. Toate materialele sunt asigurate de muzeu.

  Fiecare activitate durează 2 ore, iar biletul costă 10 lei. Personele interesate pot, deja, să-și achiziționeze bilete pentru oricare dintre atelierele programate în luna februarie. De precizat că locurile sunt limitate, iar vinerea nu se vând bilete decât pentru săptămânile următoare.

  Atelierul de Mărțișoare face parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!