spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicActe adiționale pentru modernizarea Termo Rovinari

  Acte adiționale pentru modernizarea Termo Rovinari

  Este nevoie de prelungirea contractelor cu firmele care se ocupă de modernizarea grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia.

  Lucrările de modernizare au fost demarate în urmă cu 7 – 8 ani. Ar fi trebuit să fie deja gata, iar grupul energetic să fie în funcțiune și să producă energie electrică pentru Sistemul Energetic Național. Dat fiind faptul că lucrările au fost prelungite, este nevoie să fie semnate acte adiționale la anumite contracte de execuție. Cel mai important este cel care vizează modernizarea cazanului care deservește grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari.

  Actul adițional va fi semnat cu Energomontaj București pentru modernizarea cazanului la grupul 5. Acesta va permite titularului de contract să cesioneze către o altă companie Socend Ind SA o parte a contractului, pentru a se încadra în termenul de execuție. Astfel, Socend se va ocupa de lucrările de modernizare a cinci circuite aferente grupului energetic 5. Tot prin act adițional va fi prelungit contractul cu firma General Turbo, potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia. Dacă nu vor mai apărea probleme, grupul energetic numărul 5 modernizat va fi dat în folosință în primul semestru al anului viitor.

  Va fi cel mai performant grup energetic al Complexului Energetic Oltenia și va avea durata de funcționare prelungită cu peste 15 ani. De altfel, grupul 5 va fi printre cele 3 care vor fi păstrate de către Complexul Energetic Oltenia și după 2026, când se va încheia, cel puțin teoretic, perioada de implementare a Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!