spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicAcționarii CEO decid politica de împrumuturi pentru 2023

    Acționarii CEO decid politica de împrumuturi pentru 2023

    Acționarii Complexului Energetic Oltenia se reunesc în Capitală pentru a decide politica de împrumuturi a companiei energetice. Ședința este programată joi. Pe ordinea de zi se află aprobarea demarării contractării unuia sau mai multor împrumuturi garantate de stat, în limita sumei de 195,8 milioane euro. Acestea sunt în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societăţii „Complexul Energetic Oltenia”- S.A.

    Complexul Energetic Oltenia este obligat să implementeze de anul viitor un Plan de restructurare și decarbonare. Acesta vizează închiderea de grupuri energetice și reducerea numărului de salariați până în 2026. De asemenea, sunt prevăzute investiții noi. Compania energetică și-a propus să înființeze alături de trei societăți, firme mixte care să construiască 8 parcuri fotovoltaice și două centrale pe gaze naturale. Una va fi la Turceni și alta la Ișalnița. Partenerii selectați pentru concretizarea investițiilor noi sunt: OMW Petrom, ALRO și Tinmar Energy. Pentru derularea celor 10 proiecte este nevoie de finanțări și de cofinanțări.

    Complexul Energetic Oltenia este și beneficiar de ajutoare de stat în ultimii doi ani. Majoritatea sumelor primite de la Ministerul Finanțelor, cu girul Comisiei Europene, au fost utilizate însă an de an pentru achiziția certificatelor de CO2. Colosul energetic este obligat să se restructureze și să își eficientizeze activitatea, dat fiind faptul că a beneficiat de ajutoarele de stat nerambursabile.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: