spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicAcționarii CEO vor decide soarta grupului de 600 MW de la Rovinari

  Acționarii CEO vor decide soarta grupului de 600 MW de la Rovinari

  Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor decide, în ultima zi a acestei luni, dacă vor da mandatul de negociere pentru clauzele care privesc viitorul grup de 600 MW de la Rovinari, care ar urma să fie construit în parteneriat cu o companie chineză.

  Este pentru a doua oară, în ultima jumătate de an, când conducerea Complexului Energetic Oltenia încearcă să obţină acordul acţionarilor (adică al statului) pentru proceduri legate de demararea proiectului grupului nou pe cărbune de la Rovinari.

  Conținutul convocatorului şedinţei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor CE Oltenia, din data de 30 octombrie, va avea următoarea ordine de zi:

  “1 Aprobarea acordarii mandatului de negociere Comisiei numite pentru negocierea clauzelor Contractului de Furnizare Carbune pentru noul grup energetic de 600 MW ce urmeaza a fi incheiat intre Societatea de Implementare si Societatea Complexul Energetic Oltenia SA si eliberarea unui mandat de negociere, in forma scrisa, pentru clauzele Contractului de Furnizare Carbune agreate si pentru clauzele ramase in divergenta, conform Anexei nr. 19 la Nota nr. 455/22.08.2019.

  2.Aprobarea acordarii mandatului de negociere Comisiei numite pentru negocierea clauzelor Contractului de Superficie, Uz si Servitute pentru noul grup energetic de 600 MW ce urmeaza a fi incheiat intre Societatea de Implementare si Societatea Complexul Energetic Oltenia SA si eliberarea unui mandat de negociere, in forma scrisa, pentru clauzele Contractului de Superficie, Uz si Servitute agreate si pentru clauzele ramase in divergenta, conform Anexei nr. 15 la Nota nr. 456/22.08.2019”.

  La finalul lunii iulie, acţionarii CE Oltenia au respins un mandat de negociere care viza aceast proiect.

  „Nu aprobă acordarea mandatului de negociere Comisiei numite pentru negocierea clauzelor Contractului de Furnizare Cărbune pentru noul grup energetic de 600 MW ce urmează a fi încheiat între Societatea de Implementare şi Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, având în vedere că acest subiect, în conformitate cu prevederile Anexei 2 la Actul Constitutiv actualizat al Societăţii-limitele de competenţă ale Directoratului, Consiliului de Supraveghere şi Adunării Generale a Acţionarilor, vizând contractele şi operaţiunile la nivelul Societăţii, nr. crt 4- Contracte de vânzare a lignitului-nu este în competenţa de aprobare a Adunării Generale a Acţionarilor”. Aceasta a fost decizia AGA din 22 iulie, în condiţiile în care acţionarii urmau să aprobe în acea şedinţă mandatul pentru primele negocieri cu investitorul chinez cu care ar urma să se contruiască un grup nou la termocentrala Rovinari.

  Proiectul noului grup pe cărbune de la Rovinari, care urmează să fie realizat în parteneriat cu China Huadian Group, este o investiţie de circa un milliard de euro. Grupul nou pe cărbune este una dintre investiţiile prioritare care apar în ultima formă a Strategiei Energetice Naţionale.

  Negocierile au început în anul 2012, discuţiile au fost întrerupte în 2016 şi au fost reluate la finalul anului trecut.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: