spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicAnca Bordușanu: Planul de restructurare trebuie amânat cu cel puțin 5 ani

  Anca Bordușanu: Planul de restructurare trebuie amânat cu cel puțin 5 ani

  Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie amânat cu cinci ani de zile. Este opinia managerului Medserv Min Târgu Jiu, Anca Bordușanu. Medserv Min este prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia care oferă servicii medicale, atât pentru angajații companiei energetice, cât și terților.

  Noul manager al Medserv Min este de părere că, în momentul de față, toată lumea este de acord că Sistemul Energetic Național depinde, într-un procent semnificativ, de energia pe bază de cărbune. În continuare, termocentralele pe bază de cărbune din cadrul Complexului Energetic Oltenia asigură între 20% și chiar un sfert din necesarul de la nivel național.

  Nu cred că mai este cineva care trebuie convins în legătură cu importanța Complexului Energetic Oltenia pentru Sistemul Energetic Național. În prezent, un sfert din energia necesară la nivel național este pe bază de cărbune și cea mai mare parte este produsă de Complexul Energetic Oltenia. Majoritatea colegilor mei și ei au tot cerut rediscutarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Ar trebui amânat cu 5 ani. În actualul context energetic și geopolitic, se mai poate continua cu termocentralele pe bază de cărbune, cel puțin, până când se va pune altceva în loc și va exista o certitudine din acest punct de vedere”, a declarat Anca Bordușanu, la o televiziune locală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!