spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăEconomicAngajații CEO trebuie să beneficieze din primul an de reducerea vârstei de...

  Angajații CEO trebuie să beneficieze din primul an de reducerea vârstei de pensionare

  Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia susțin că personalul companiei energetice încadrat pe perioadă determinată trebuie să beneficieze încă din primul an de reducerea vârtsei de pensionare.

  În acest sens vor fi depuse amendfamente la proiectul de lege PLX 618. A treia lege pentru pensionarea angajaților din sectorul energetic și metalurgic este pusă în așteptare. Actul normativ este în continuare la Comsia de Muncă, de la Camera Deputaților.

  Se așteaptă prin urmare depunerea de amendamente pentru îmbunătățirea legii. Problema este că, dacă se va aștepta prea mult, PLX 618 nu va mai avea rost. Aceasta în condițiile în care se intenționează modificarea din temelii a legii pensiilor și multe categorii de salariați ar putea fi lăsate fără posibilitatea de a ieși mai devreme la pensie, ca urmare a condițiilor grele de muncă.

  „Trebuie să vină decizia de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este luată o pauză în momentul de față. Decizia ar trebui să se comunice în 30 de zile, dar am văzut cazuri în care a ajuns și după 3 luni.

  În tot acest timp a rămas ca organizațiile sindicale să pregătească amendamente pentru îmbunătățirea proiectului de lege. Unul ar putea să se refere la angajații încadrați pe perioadă determinată. Aceștia trebuie să beneficieze din primul an de reducerea vârstei de pensionare, nu după 2 ani.

  În momentul de față, angajații beneficiază de reducerea vârstei de pensionare abia după trecerea a doi ani de la încadrarea în câmpul muncii. Dacă pleacă după un an sau dacă își pierd locul de muncă după un an, nu mai câștigă cele 6 luni reducere, dacă au lucrat în condiții speciale de muncă.

  Așa este legea în momentul de față și nu este corect. Nu are legătură timpul lucrat cu situația condițiilor de muncă. În primul an este mai ușor sau cum? Tot noroi și stres sunt și în primul an.”, a declarat Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: