spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO a repus în funcțiune un grup energetic

  CEO a repus în funcțiune un grup energetic

  Complexul Energetic Oltenia își crește producția de energie electrică, după ce a repus în funcțiune un grup energetic la Sucursala Electrocentrale de la Turceni. Astfel, compania își revine în ceea ce privește producția de energie electrică. După câteva zile în care vântul a suflat cu putere, favorizând energia eoliană, vremea s-a schimbat și a crescut cererea de energie pe bază de cărbune.

  Astfel, a mai fost pus în funcțiune un grup energetic. În loc de 4 grupuri energetice se funcționează acum cu 5 grupuri energetice la CEO. Sunt în funcțiune două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, două grupuri de la Termocentrala de la Turceni și un grup la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3 și 6, la Termocentrala de la Turceni sunt pornite grupurile energetice numerele 4 și 5, iar la Ișalnița este pornit grupul energetic numărul 7.

  Un grup energetic este pornit și la fosta sucursală a Complexului Energetic Oltenia, cea de la Craiova. Producția medie este de 1.200 de MWh. Termocentralele pe bază de cărbune sunt pe locul al treilea la nivel național, cu un procent de 20% din total.

  Complexul Energetic Oltenia are, în momentul de față, posibilitatea de a pune în funcțiune încă două grupuri energetice. Este vorba de un grup energetic disponibil la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și încă un grup energetic la Termocentrala de la Turceni. Acest lucru depinde, însă, de cererea de pe piață și mai ales de solicitările venite din partea Dispeceratului Energetic Național. Iarna este abia la început și încă nu au fost înregistrate temperaturi extrem de scăzute. Atunci va fi cel mai probabil nevoie de toate grupurile energetice disponibile la nivelul Complexului Energetic Oltenia, pentru a acoperi vârful de consum.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: