spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO măsoară noxele în termocentrale

  CEO măsoară noxele în termocentrale

  Complexul Energetic Oltenia măsoară indicatorii de poluare de la coșurile instalațiilor de desulfurare. Stațiile de desulfurare sunt montate la grupurile energetice pentru a reduce nivelul noxelor. Periodic trebuie să fie implementate cele mai bune tehnici pentru a reduce poluarea la nivelul celor patru termocentrale deținute de Complexul Energetic Oltenia. Compania are două termocentrale în județul Gorj, respectiv Turceni și Rovinari, și două în județul Dolj, la Ișalnița și la Craiova.

  În momentul de față este în curs de achiziție serviciul de determinare a emisiilor de Hg, HCL, HF, Metale si metaloizi (As, Cd, Co, Cr,  Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, Se, Ti, V, Zn) din gazele de ardere la Termocentrala de la Ișalnița. Beneficiază sau vor beneficia de astfel de contracte și celelalte sucursale electrocentrale de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit contractului, măsurătorile se vor efectua la coșul instalației de desulfurare.

  Este o cerință legală conform unei decizii a UE din 2021, privind implementarea celor mai bune tehnici pentru reducerea noxelor la instalațiile mari de ardere și poluante. Măsurarea noxelor trebuie să fie efectuată periodic în decursul unui an, iar verificările privind situația noxelor sunt realizate de către Agențiile de mediu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: