spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO măsoară noxele pentru încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite

  CEO măsoară noxele pentru încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite

  Complexul Energetic Oltenia măsoară noxele pentru încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite. Este vorba de locurile de muncă din sectorul producție.

  Este nevoie de servicii de testare și analiză a noxelor profesionale pentru anul 2022. Bugetul aprobat pentru realizarea analizelor de noxe profesionale este de 51.000 de lei. Măsurătorile vor fi executate în perioada 1 iulie – 15 august, la cele 9 subunități miniere, UPRUM Rovinari, Termocentralele Rovinari și Turceni, precum și la ELCFU Motru cu 7 stații de căi ferate uzinale. În baza măsurătorilor, vor fi acordate condițiile de muncă.

  An de an, angajatorul face măsurători pentru a stabili dacă au fost îmbunătățite condițiile de muncă. Analizele sunt obligatorii, pentru că trebuie să fie reînnoite avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite. Este necesar ca, an de an, să fie obținute buletinele de determinare a noxelor profesionale, eliberate de laboratoarele de toxicologie acreditate de Ministerul Sănătății.

  Buletinele trebuie să ateste că sunt depășite valorile limită de expunere la noxe la posturile încadrate în condiții deosebite. Vor fi efectuate: analize pulberi și suspensii în aer( 600 de analize); analize zgomot (735 de determinări); vor mai fi executate analize vibrații, noxe chimice, câmp electric, câmp magnetic și microclimat – umiditate.

  Având în vedere specificul activității în minerit și în sucursalele electrocentrale, este greu de îmbunătățit condițiile de muncă de la un an la altul. Din contră, angajații au relatat în repetate rânduri că sunt condiții tot mai dificile de lucru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: