spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO nu a achitat taxele și impozitele locale către Primăria Motru

  CEO nu a achitat taxele și impozitele locale către Primăria Motru

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) se confruntă cu probleme financiare, astfel că nu a achitat până acum cota defalcată din impozitul pe salariu care revine municipiului Motru. Restanțele au ajuns deja la două luni. Primăria Motru se bazează lunar pe o sumă de peste cinci miliarde de lei vechi de la CEO.

  „Până pe data de 10 ale fiecărei luni ar fi trebuit să intre acele cote din impozitul pe salarii, Este vorba de o sumă de peste cinci miliarde lei vechi lunar. Cred că trec prin această problemă grea cu achiziționarea certificatelor de CO2. Poate și eu aș fi făcut la fel, să investim acei bani în certificate de CO2. Prețul certificatelor s-a dublat în două trei luni de zile. Situația această este neplăcută. Pe lângă plata salariilor, avem și plăți pentru anumite lucrări de reparații și investiții. Avem ceva lucrări în derulare și va trebui achitată și cota noastră de finanțare. O să căutăm și alte soluții. Am reușit să ne achităm salariile, utilitățile și cele câteva lucrări mici pe care le-am avut, dar și facturile către UATAA. Va fi din ce în ce mai greu, mai ales“, a spus primarul municipiului Motru, Cosmin Morega la o emisiune de la Gorj Tv..

  Nici impozitele pe clădire și teren nu au fost achitate

  De asemenea, CEO nu a achitat până acum taxele și impozitele locale. „În plus, impozitele pe terenuri și clădiri nu au fost achitate până la această dată. „Mai au timp până la sfârșitul lunii martie pentru a beneficia de o anumită scutire în funcție de impozitele pe care le au“, a spus primarul Cosmin Morega.

  Acesta a precizat că a discutat cu președintele Directoratului și i s-a transmis că trebuie să mai aștepte: „Am avut o singură discuție cu managerul genera și mi s-a transmis că mai avem de așteptat“.

   

  Și populația se confruntă cu probleme în a-și achita impozitele.

  „Este real că de la o zi la alta populația nu mai beneficiază de resurse financiare. Se simte acest lucru și în gradul de încasare, iar acest lucru se răsfrânge asupra primăriei“,  a precizat primarul municipiului Motru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: