spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO renunță la câteva linii de transport pe calea ferată

  CEO renunță la câteva linii de transport pe calea ferată

  Complexul Energetic Oltenia va renunța definitiv la câteva linii de transport al cărbunelui pe calea ferată. De data aceasta, s-a stabilit că, în baza Planului de restructurare, nu mai este niciun fel de îndoială că se va reduce treptat activitatea de producere a energiei electrice pe bază de cărbune. Transportul lignitului pe calea ferată este realizat către Termocentrala Turceni și cele din județul Dolj.

  La termocentrala de la Turceni va rămâne, din 2026 încolo, un singur grup energetic pe bază de cărbune și acesta în rezervă. Prin urmare, în momentul de față, Complexul Energetic Oltenia a alocat fondurile necesare pentru elaborarea unui proiect și a documentației tehnice în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor pentru desființare linii la Secția 1 CFU Turceni Descărcări.

  Documentația este necesară pentru obținerea avizelor de la Ministerul Transporturilor, Statul Major General, CFR, AFER, pentru desființarea a 6 linii de cale ferată. Acestea au o lungime totală de 3,6 kilometri. Nu mai sunt utilizate, în momentul de față, din cauza restrângerii activității, însă nu au fost înlăturate de pe teren.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: