spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăEconomicContinuă lucrările de modernizare la grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala...

  Continuă lucrările de modernizare la grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari

  Complexul Energetic Oltenia continuă lucrările de modernizare la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, respectiv la grupul energetic numărul 5. S-a ajuns în ultima fază de implementare a proiectului de reabilitare a grupului energetic respectiv. Astfel, au fost alocate fondurile necesare pentru lucrările de alimentare cu energie electrică a acționărilor electrice de la vanele pentru aer secundar, aferente reducerii emisiilor de NOx, la morile de măcinat cărbune de la grupul energetic 5 – S.E. Rovinari.

  Se caută un operator de specialitate care să execute lucrările de cablare și de realizare a conexiunilor electrice la echipamentele care deservesc unitatea de producere a energiei electrice. Bugetul este de peste 500.000 de lei.

  „Executarea Alimentarea cu energie electrica a acționarilor electrice de la vanele pentru aer secundar, aferente reducerii emisiilor de NOx, la morile de macinat carbune de la grupul energetic nr. 5 – S.E. Rovinari, conform cerințelor tehnice din caietul de sarcini nr. 1111/13.10.2022”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Conform administrației Complexului Energetic Oltenia, grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari va fi pus în funcțiune în cea de-a doua parte a anului viitor. Va avea durata de funcționare prelungită cu 15 ani. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate, însă au trenat din cauza lipsei surselor de finanțare. Cea mai mare lucrare care a mai rămas de efectuat se referă la conectarea grupului energetic numărul 5 la instalația de desulfurare a blocului energetic numărul 3.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: