spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Se caută soluții pentru aplicarea Legii 197

  Sindicalist: Se caută soluții pentru aplicarea Legii 197

  Ministerul Muncii și mediul politic sunt în căutarea de soluții pentru aplicarea Legii 197 din 2021. Recent, liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia și ministrul Muncii, Marius Budăi, s-au întâlnit în Capitală pentru a discuta pe marginea problemelor legate de aplicarea Legii 197 din 2021 care a introdus condiții speciale de muncă în companiile miniere și energetice, între care și Complexul Energetic Oltenia. Actul normativ nu ar acoperi însă perioada anilor 2001 – 2021, când o parte a salariaților în special din sucursalele electrocentrale nu au mai primit grupele speciale de muncă. Prin urmare, nu au mai avut achitate contribuțiile aferente la bugetul de stat.

  Vasile Tivig, membru în Sindicatul ”Energia” Rovinari, și participant la ședința cu ministrul, a declarat că concluzia discuțiilor a vizat identificarea soluțiilor pentru aplicarea Legii 197. „Este o Lege care ajută salariații care au muncit în condiții foarte grele. Trebuie să fie găsite pârghiile pentru aplicarea acestei legi. Nu este aplicată de către casele de pensii, cu toate că majoritatea instanțelor de judecată sunt de altă părere. A rămas că vor fi identificate soluțiile pentru aplicarea Legii 197 din 2021”, a declarat Vasile Tivig.

  Este de așteptat ca între liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia și reprezentanții Ministerului Muncii să aibă loc noi runde de discuții pe marginea legislației privind pensionarea personalului din domeniul energetic și subunitățile miniere, având în vedere că termocentralele pe bază de cărbune se vor închide, treptat, până în 2030, adică în mai puțin de 8 ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: