spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicDeclarația comună elaborată la summit-ul pe energie de la Varșovia, agreată și...

  Declarația comună elaborată la summit-ul pe energie de la Varșovia, agreată și de Sorin Boza, Președintele Directoratului C.E. Oltenia!

  În perioada 1 și 2 Octombrie, la Varșovia s-a desfășurat summit-ul pe energie 2019. Au fost prezenți reprezentanții producătorilor de energie din aproape toate țările Uniunii Europene. Din partea Complexului Energetic Oltenia a fost prezent Sorin Boza, Președintele Directoratului. În ultima zi a summit-ului a fost adoptată o declarație comună a tuturor participanților. Acest document a fost agreat de toți cei prezenți și a fost predat ministrului energiei din Polonia pentru a fi depus la Comisia Europeană. Documentul a fost prezentat de Thomas Rogala, președintele Euracoal și președintele PGG, producătorul de cărbune din Polonia.

  Sorin Boza: ”Declarația comună adoptată astăzi vine în atenția Comisiei Europene cu un subiect clar cu care ne confruntăm toți producătorii de energie: TRANZIȚIA! Așa cum este specificat și în acest document, propunem o soluție cu o tranziție mai lentă și susținere financiară a acestui proces important. România va trebui să își evalueze costul tranziției și să aprobe urgent strategia națională pentru a avea documentul oficial prin care putem evalua perioada de tranziție.”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!