spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicDirectorii CEO nu au arătat disponibilitate faţă de sindicaliştii îngrijoraţi de soarta...

  Directorii CEO nu au arătat disponibilitate faţă de sindicaliştii îngrijoraţi de soarta UMC Roşia

  Ieri dimineață, mai mulți lideri din Federaţia Naţională Mine Energie, sindicatele de la Cariera Roșia și Termo Rovinari, s-au prezentat la sediul Complexului Energetic Oltenia de la Gară, pentru a se întâlni cu Directorul pe tema închiderii depozitelor de cărbune de la Roşia.

  depozit-carbune-rosia

  Sindicaliştii din FNME nu au reuşit să stea, ieri, de vorbă cu directorii principali ai companiei şi au amânat discuţia pentru astăzi. Sindicaliştii îşi exprimă îngrijorarea față de lipsa de implicare, în ultimii ani, a Directoratului din Complexul Energetic Oltenia, cu privire la mutarea depozitului de cărbune al Carierei Roșia în afara oraşului Rovinari, mutare care ar fi trebuit să se realizeze de mai mulţi ani. Acest lucru a tot fost, însă, amânat și astăzi compania se află în situația de a nu mai avea aviz de mediu, punând în pericol locurile de muncă a 1.260 de salariați, susţine Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. „Legea prevede că se suspendă pe o perioadă de şase luni timp în care firma se va pune în regulă, adică îl va muta, va construit un alt depozit. Când va fi pe un alt amplasament va dispărea şi suspendarea avizului de mediu. Acum ei vor contesta în instanţă probabil această suspendare şi în motivare se va spune probabil care au fost motivele pentru care s-a ajuns la această întârziere. Ştiu că au fost probleme cu terenurile pe care să fie mutat, adică trebuiau să fie achiziţionate, obţinerea unei autorizaţii de construire. Sunt proceduri care nu sunt prevăzute în legislaţia de mediu. Cei de la CEO au depus acum o plângere prealabilă la noi şi probabil că se va ajunge la instanţă. Plângerea prealabilă la decizia noastră este obligatorie în domeniul contenciosului administrativ. Vedem ce decide instanţa. Noi am procedat conform legii”, a spus Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

  Prefectul judeţului, Gheorghe Paraschivu, susţine că i s-a adus la cunoştinţă situaţia de la EMC Roşia, unde autorizaţia de mediu pentru funcţionarea depozitului de cărbune a expirat încă de anul trecut. Totodată, Paraschivu a cerut explicaţii şi conducerii CEO faţă de mutarea depozitului de cărbune în afara zonei Rovinari. „Mi-a fost prezentat istoricul acestei decizii pe care APM a luat-o. Era o autorizaţie emisă pe cinci ani şi jumătate. Am discutat şi cu şefii CEO şi se caută soluţii. Mai sunt şi problemele legate de organizarea şi contestarea licitaţiei. Este o problemă mai complexă de rezolvat şi acum se caută soluţii de rezolvare”, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: