spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicDrum județean modernizat cu 27 de milioane de euro! Cosmin Popescu: „Cel...

  Drum județean modernizat cu 27 de milioane de euro! Cosmin Popescu: „Cel mai mare contract semnat vreodată de CJ”

  Județul Gorj va beneficia de cea mai mare finanțare guvernamentală obținută vreodată pentru un proiect de infrastructură rutieră. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că a semnat deja contractul de finanțare în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro. Cu acești bani va fi modernizat drumul ce leagă localitățile Bâlteni, Turceni și Ionești, drum deosebit de important pentru toți angajații și colaboratorii Complexului Energetic Oltenia.

  Șeful Consiliului Județean a purtat discuții cu mai mulți oficiali din cadrul Guvernului și a venit cu vești bune de la București. Peste 40 de kilometri de drum județean vor fi modernizați în perioada următoare. Potrivit lui Cosmin Popescu, drumul are o importanță deosebită, având în vedere că leagă cele două mari termocentrale ale Complexului Energetic Oltenia, cea din Rovinari și cea de la Turceni.

  „Am avut mai multe discuții la câteva ministere vizavi de proiectele pe care le avem depuse, pentru a vedea stadiul acestora. În ceea ce privește domeniul infrastructurii, miercuri am semnat la București contractul de finanțare a drumului de 44 de kilometri ce leagă localitățile Vlăduleni-Fărcășești-Urdari-Turceni-Ionești, în valoare totală de 124 de milioane de lei. Cred că este cel mai mare contract de finanțare semnat vreodată de Consiliul Județean pe fonduri guvernamentale, dar și ca lungime a drumului. Acest drum va asigura transferul salariaților și prestatorilor de servicii de la Termocentrala Rovinari către Termocentrala Turceni. Este un drum paralel cu drumul național ce face legătura cu orașele Rovinari și Turceni, către județul Mehedinți. Este un contract complex din punct de vedere al execuției”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: