spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăEconomicGorjenii participă la Forumul Economic Regional Oltenia

  Gorjenii participă la Forumul Economic Regional Oltenia

  Autorităţile judeţene, dar şi şefii companiilor naţionale din Gorj participă la Forumul Economic Regional Oltenia organizat la Craiova la care sunt invitaţi ambasadori, specialişti în economie şi firme private. Peste 60 de firme şi ambasadori din Polonia, Olanda, Africa de Sud, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Emiratele Arabe, Republica Moldova, Japonia, Coreea de Sud, India, Danemarca, China şi Slovacia, vor participa la Forumul Economic Regional, organizat în perioada 3-4 aprilie, la Prefectura Dolj.

  Directorii generali ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari împreună cu Prefectura şi Consiliul Judeţean Gorj vor participa, săptămâna viitoare, la Forumul Economic Regional Oltenia organizat la Craiova de către Prefectura Dolj. La discuţiile privind dezvoltarea regiunii Oltenia au fost invitaţi specialişti în economie, şefi de companii şi firme private, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, dar şi numeroşi ambasadori din Europa şi nu numai pentru a dezbate subiecte având ca teme industria, agricultura, energia şi turismul. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a declarat pentru Radio Omega că autorităţile şi societăţile din Gorj care vor participa la Forumul Economic Regional Oltenia vor prezenta oportunităţi de dezvoltare a zonei. „Interesul nostru, al tuturor prefecţilor din zonă, este acela de a aduce în faţa oamenilor, investitorilor, ce oportunităţi poate avea Oltenia şi ce putem face noi. A început la Târgu-Jiu prin S.O.S. Oltenia şi se continuă cu acest forum de la Craiova, unde vor fi prezenţi, pe lângă prefecţii judeţelor, şi preşedinţi de Consilii Judeţene şi ambasadori din mai multe ţări, care vin cu firme, posibil investitori. Mergem şi noi la Craiova cu firme de la noi din Gorj pentru a le prezenta oportunităţile şi potenţialul din judeţ”, a declarat pentru Radio Omega Liviu Andrei.

  Investitori străini

  Prefectul Liviu Andrei a mai precizat că Forumul Economic Regional Oltenia organizat la Craiova va aduna toate autorităţile din cele cinci judeţe, dar şi ambasadori, care vor veni însoţiţi de reprezentanţi ai unor mari societăţi. Până în prezent, şi-au confirmat participarea 60 de firme şi ambasadele din Polonia, Olanda, Africa de Sud, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Emiratele Arabe, Republica Moldova, Japonia, Coreea de Sud, India, Danemarca, China şi Slovacia. Liviu Andrei a mai spus că evenimentul poate fi propice dezvoltării unor investiţii străine în Oltenia. Forumul Economic Regional se va desfăşura în perioada 4-5 aprilie, la Craiova. Prefecţii din Oltenia s-au mobilizat pentru a participa la forum cu firme reprezentative la nivelul fiecărui judeţ. Radio Omega, AccesTv şi Impact în Gorj sunt parteneri media ai evenimentului Forumul Economic Regional Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: