spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicGură de oxigen pentru CEO, după ce prețul certificatelor de dioxid de...

  Gură de oxigen pentru CEO, după ce prețul certificatelor de dioxid de carbon s-a prăbușit

  Epidemia de COVID-19 a dus la prăbuşirea cotaţiilor certificatelor de emisii. Prețul acestora a scăzut cu 27% în doar o săptămână. În prezent, un certificat de dioxid de carbon se comercializează ajungând la 15 euro.

  Lla bursa ICE ECX din Londra, un certificat se tranzacționa cu 15,54 de euro, cel mai redus preț din ultimul un an și jumătate.

  Prăbușirea prețului este pusă de specialiști pe seama măsurilor de carantină, restricțiilor de călătorie și închiderea afacerilor din cauza pandemiei.

  Gură de oxigen pentru CEO

  Reducerea semnificativă a prețului certificatelor de dioxid de carbon reprezintă o gură de oxigen pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO). Compania trebuie să cumpere 16 milioane de certificate până la data de 1 aprilie 2020, dintre care a cumpărat doar patru milioane din surse proprii. CEO beneficiază de un împrumut de 251 de milioane de euro, pentru a cumpăra pe restul de 12 milioane, dar, probabil, suma cheltuită va fi mult mai mică, deoarece se bugetase la un cost de 24 de euro/certificat.

  În schimb, producția de energie electrică s-a redus semnificativ ca urmare a reducerii activității economice, prin închiderea mai multor unități de porducție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: