spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinerii și energeticienii, invitați să aibă răbdare cu pensionarea

  Minerii și energeticienii, invitați să aibă răbdare cu pensionarea

  Minerii și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia sunt sfătuiți să aibă răbdare legat de pensionare. Este vorba de personalul care se încadrează în noile condiții de pensionare stipulate în actul normativ prin care a fost modificată Legea pensiilor și introduse condiții speciale de muncă la nivelul unor companii energetice, între care și la Complexul Energetic Oltenia. Legea a fost votată de Camera Deputaților, for decizional și promulgată de către președinte. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în jurul datei de 19 august. Este însă nevoie de norme de aplicare pentru legea care scade vârsta de pensionare de la 55 la 52 de ani, condiția de vechime fiind de 25 de ani.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, le-a recomandat colegilor săi să aștepte intrarea în vigoare a legii și publicarea normelor de aplicare. Acestea trebuie să fie elaborate de către Ministerul Muncii. Până atunci nu trebuie să fie făcute calcule și deplasări inutile la Casa de Pensii, dat fiind faptul că legea încă nu este în vigoare și nu se știe cui i se va aplica și cum.

  Potrivit estimărilor administrației Complexului Energetic Oltenia, în jur de 3.000 de salariați ar trebui să iasă la pensie, având deja vârsta de 52 de ani și condiția de vechime. Nu se știe însă cum vor aplica specialiștii Casei de Pensii legea, dat fiind faptul că nu a fost lămurită situația contribuțiilor, în cazul în care condițiile deosebite de muncă vor fi asimilate celor speciale, dar nici situația retroactivității.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: