spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăEconomicOrtacii ies din nou în stradă joi

  Ortacii ies din nou în stradă joi

  Cele patru federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia vor scoate din nou oamenii în stradă. Pandemia le dă însă planurile peste cap, având în vedere că municipiul Târgu Jiu a intrat în scenariul roșu și au fost introduse noi restricții cu privire la funcționarea agenților economici, precum și în privința organizării de proteste cu un număr mare de participanți.

  Acum nu mai pot fi prezenți mai mult de 100 de mineri și energeticieni în Piața Prefecturii, față de 500 cât a fost trecut în cererea depusă la Primăria Târgu Jiu, pentru aprobarea acțiunii de pichetare,

  Protestul este legat de modul de aplicare a Legii 197 din 2021 care introduce condiții speciale de muncă la companiile energetice și miniere. În baza noilor condiții speciale de muncă ar putea fi redusă și vârsta de pensionare la nivelul sectorului direct productiv de la Complexul Energetic Oltenia. Problema este că, deși legea este în vigoare încă din luna august, încă nu a ieșit nimeni la pensie în baza noilor reglementări. Vârsta de pensionare a scăzut cu 13 ani. Astfel, s-ar putea ieși, teoretic, la pensie la 52 de ani, dacă este îndeplinită o condiție de vechime în domeniu de 25 de ani și un stagiu total de cotizare de 30 de ani.

  Până acum, reprezentanții Casei Naționale de Pensii au comunicat faptul că noua lege nu se poate aplica retroactiv, ci de acum încolo, Sindicatele vor să pună presiune pe politicienii aflați la guvernare să modifice legislația, în așa fel încât să se poată produce pensionările în noile condiții. Din acest motiv au fost programate proteste. Cel de joi are loc între orele 16,00 și 18,00 și este ultimul pentru care a fost primită aprobare din partea Primăriei Târgu Jiu.

  1 COMENTARIU

  1. DOMNULE JURNALIST DE UNDE VINE DENUMIREA DE ORTAC SI DACA ESTE POTRIVITA PENTRU MUNCITORII DIN CARIERE PE CARE CONSIDER CA NU-I PUTEM NUMI MINERI?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!