spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicPlanul de restructurare al CEO nu este încă finalizat

  Planul de restructurare al CEO nu este încă finalizat

  Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2025 nu a fost încă revizuit. Administrația companiei energetice a purtat o corespondență cu specialiștii Comisiei Europene. Executivul Uniunii Europene a criticat prima variantă a Planului de restructurare trimisă încă de anul trecut de Complexul Energetic Oltenia. A fost declanșată chiar și o anchetă cu privire la obiectivele companiei energetice, în contextul în care CEO este beneficiar de ajutoare de stat pentru plata certificatelor de CO2. Planul trebuie să fie aprobat până în luna septembrie, în caz contrar compania va trebui să ramburseze ultimul ajutor de stat primit de la Guvern. Suma acordată companiei energetice este de 251 de milioane de euro.

  Potrivit Complexului Energetic Oltenia, prima variantă a Planului de restructurare prevede închiderea etapizată a cinci grupuri energetice și externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente. Închiderea etapizată va avea loc în paralel cu investițiile în grupurile pe gaze naturale și vor fi construite parcuri fotovoltaice. Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Astfel, se are în vedere: construcția a 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari și Ișalnița cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW; reabilitarea/retehnologizarea și modernizarea  microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW; dezvoltarea de capacități noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni și Ișalnița.

  Carierele miniere Tismana, Jilț Sud vor fi puse în conservare, iar carierele Husnicioara, Peșteana și Lupoaia vor fi închise, astfel producția de cărbune va fi concentrată în cele 4 cariere miniere rămase. Producția de cărbune se va stabiliza începând cu anul 2026 la aproximativ 10 mil de tone anual; După implementarea planului de restructurare, reducerea totală de personal din activitățile energetice și miniere va fi de aproximativ 4,473 de angajați, reprezentând o reducere de aproximativ 40% față de numărul total de angajați din 2020. Începând cu anul 2026 activitatea se va desfășura în 3 bazine miniere Rovinari, Jilț și Motru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: