spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrimarii judeţului, puşi pe jar

  Primarii judeţului, puşi pe jar

  Sumele repartizate primăriilor din judeţ pentru echilibrarea bugetului pe 2012 pun pe jar primarii judeţului. În timp ce edilii spun că sumele sunt prea mici pentru acoperirea salariilor şi a altor plăţi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj susţine că împărţirea s-a făcut conform legii.

  Conducerea Finanţelor Publice Gorj spune că împărţirea este corectă şi că s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. „Din punct de vedere al Direcţiei Finanţelor Publice, repartizarea sumelor aferente bugetului localităţilor s-a făcut în mod corect, în baza formulei aprobate de Ministerul Finanţelor Publice şi cel al Administraţiei şi Internelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj, Luminiţa Penciu.

  Situaţii dramatice pentru aleşii locali

  După ce au primit sume nu tocmai satisfăcătoare de la Consiliul Judeţean Gorj pentru co-finanţarea proiectelor, primarii judeţului au mai primit o veste proastă cu ocazia repartizării banilor pentru echilibrarea bugetelor locale, de către Direcţia Finanţelor Publice Gorj. Astfel, la repartizare, localitatea Negomir a primit doar 12.000 de lei. Primarul democrat Ion Gruescu s-a declarat destul de îngrijorat de situaţia existentă. „Cum să fiu mulţumit? Numai pentru salarii am nevoie de 500.000 pe anul 2011. Va fi foarte greu pentru că am de achitat datorii de 900.000 lei. De când sunt primar nu am trecut printr-o situaţie atât de dramatică”, a mai declarat Gruescu. Supărat este şi primarul social-democrat al localităţii Crasna. Aurel Vamvu a spus că „în acest an am primit cu 400.000 lei mai puţin decât în 2011. Pentru toate cheltuielile din acest an, dar şi pentru plata salariilor aş fi avut nevoie de 1,7 milioane lei. Se pune în pericol buna funcţionare a primăriei”. Chiar dacă se află la cârma oraşului Turceni, chiar şi primarul Ion Iordache susţine că întrevede anul 2012 ca fiind un an greu. „Am primit doar 8.000 de lei, ce pot face cu aceşti bani? Nici pentru salarii nu ajung”, a mai spus Iordache. Sume mici de bani au primit şi Primăria Rovinari-18.000 lei, Cătunele 3.000 lei, Câlnic 3.000 lei, Dragoteşti 5.000 lei, Stoina 6.000 lei iar Mătăsari 6.000 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: