spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăEconomicRecurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

  Recurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

  Angajații Carierei Roșia mai au de așteptat până pe 15 septembrie, să afle ce se va întâmpla cu Acordul de Mediu al carierei, care a fost suspendat, la începutul lunii iulie, de către Tribunalul București, la solicitatea unui ONG de mediu.

  Marți, 2 august, era programat recursul Complexului Energetic Oltenia și al Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, la Curtea de Apel București, împotriva soluției Tribunalului București, dar cauza a fost amânată, pentru lipsa dovezilor de comunicare.

  Asociația Bankwatch, ONG-ul finanțat de Ministerul Mediului din Germania, care a cerut anularea și, între timp, suspendarea Acordului de Mediu, a dat explicații incredibile pentru închiderea celei mai mari cariere de lignit din țară.

  „În apropiere de cariera Roșia există o arie naturală protejată la nivel comunitar (Coridorul Jiului), care conține 18 tipuri de habitate naturale, cu 13 specii de nevertebrate, 13 specii de pești, 5 specii de reptile, 5 specii de mamifere, care ajută la păstrarea echilibrului ecologic. De asemenea, locuitorii din jurul carierei acuză de ani de zile probleme cu poluarea aerului și fonică, lipsa apei potabile din cauza distrugerii pânzei freatice sau case surpate.” Asta, în condițiile în care cariera s-ar putea extinde în partea opusă Jiului, iar în fiecare casă din împrejurimi lucrează câte un angajat al carierei.

  O mână de ajutor la destabilizarea Sistemului Energetic Național a dat și Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, membru USR, demis de Florin Câțu anul trecut. În timp ce se afla în campanie electorală la nivel de partid, dorindu-și șefia la nivel național, acesta a reușit să atragă atenția asupra lui, anunțând pe Facebook faptul că nu a fost blocată cariera, deși Tribunalul a dar câștig de cauză ONG-ului de mediu si a suspendat acordul.

  În situația de față, cariera Roșia nu mai poate să se extindă, stocurile de cărbune pentru iarnă fiind în pericol.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!