spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicȘedință a Grupului de Lucru pentru CEO la Ministerul Energiei

  Ședință a Grupului de Lucru pentru CEO la Ministerul Energiei

  Este programată, săptămâna aceasta, o nouă ședință a Grupului de Lucru pentru Complexul Energetic Oltenia. Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia (CEO) sunt convocate, joi, la sediul Ministerului Energiei.

  Ședința are ca obiectiv stabilirea unei strategii și a documentațiilor necesare pentru renegocierea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  Ultima ședință a Grupului de Lucru pentru Complexul Energetic Oltenia a avut ca rezultat realizarea unei Minute, din care a reieșit situația economică în care se află companie și obiectivele administrației. Unele vizează reducerea numărului de salariați la 7.900 de persoane de la 9.700, precum și reiterează calendarul de închidere a subunităților miniere. Grupul de Lucru ar trebui să producă un document în baza căruia, în perioada imediat următoare, Ministerul Energiei să meargă la Comisia Europeană și să renegocieze Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  Planul este întârziat cu 1,5 – 2 ani în ceea ce privește implementarea noilor investiții. Până la această dată, ar fi trebuit să fie puse în funcțiune câteva parcuri fotovoltaice. De asemenea, grupurile pe gaze naturale de la Turceni și de la Ișalnița ar trebui să fie finalizate în anul 2027. Acest lucru nu mai este însă posibil, având în vedere întârzierile apărute în urma negocierilor cu investitorii, respectiv OMW, ALRO și Tinmar Energy. Problema este că rediscutarea datelor din Planul de restructurare ar trebui să vizeze, în primul rând, amânarea închiderii de capacități și apoi noile investiții pentru care nu există niciun fel de constrângeri. Ori, închiderea grupurilor energetice pe cărbune, înainte să fie înlocuite cu grupuri pe gaze naturale, ar lăsa Complexul Energetic Oltenia fără energie și fără încasări.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: