spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicȘefi noi în Consiliul de Supraveghere al CEO

  Șefi noi în Consiliul de Supraveghere al CEO

  Săptămâna acesta vor fi numiți șefi noi în conducerea Complexului Energetic Oltenia. Vor fi revocați toți membri Consiliului de Supraveghere al căror mandat este expirat sau va expira până în data de 20 iunie, respectiv luna aceasta. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor trece vineri la alegerea noilor membri ai CS. Aceștia vor avea mandate pe o durată limitată de timp.

  Este vorba de 4 luni de zile sau până la desemnarea membrilor, prin recrutarea în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, dacă selecția se finalizează înainte de termenul menționat. Tot în urma unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor din Complexul Energetic Oltenia va fi stabilită indemnizația lunară brută, precum și forma contractului de mandat pentru noii șefi din Consiliul de Supraveghere.

  Este de amintit că de anul trecut la nivelul Complexului Energetic Oltenia acționarii au declanșat procedura de recrutare a noilor membri ai Consiliului de Supraveghere. În acest sens s-a apelat la serviciile unei companii de recrutare. Nu s-a mai reușit însă recrutarea membrilor, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Ulterior, Consiliul de Supraveghere va trece la organizarea unei selecții pentru componența Directoratului din Complexul Energetic Oltenia.

  După cum se cunoaște, recrutarea de șefi în conducerea unor companii de stat este mai mult o formalitate. Pe funcțiile respective sunt numite tot persoane apropiate partidelor care se află la guvernare sau apropiați ai unor grupuri de interese. Cu toate acestea, teoretic, recrutarea de director se realizează în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: