spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO cer oprirea închiderii grupurilor pe cărbune

  Sindicatele din CEO cer oprirea închiderii grupurilor pe cărbune

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cer oprirea închiderii grupurilor pe cărbune. Acest lucru este prevăzut în Planul de restructurare și decarbonare. Se solicită oficial oprirea închiderii grupurilor pe cărbune până când nu sunt puse în funcțiune noi capacități de producere a energiei electrice de aceeași putere și predictibilitate.

  „România trebuie să reglementeze piața de CO2, astfel  o cotă importantă dintre acestea să fie date la producătorii de CO2 (energia pe cărbune, siderurgie, industria chimică) la fel cum a făcut Polonia; modificarea prin OUG a legii 220/2008 a producerii energiei din surse regenerabile de energie în sensul de acordare a certificatelor verzi doar dacă prețul este sub o anumită valoare  și eliminarea pragului inferior la care se tranzacționează acestea”, potrivit unui set de propuneri făcute de Federația Națională Mine Energie comisiei naționale care va căuta soluții pentru scăderea prețului energiei.

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus construirea de grupuri pe gaze naturale la Sucursala Electrocentrale de la Turceni și la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Se mai propune construirea a opt parcuri fotovoltaice pe haldele de steril din carierele miniere și pe fostele gropi de cenușă de la termocentrale, dar și închiderea de grupuri pe cărbune.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: