spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele, nemulțumite de cum au fost tratate de către administrație la negocieri

  Sindicatele, nemulțumite de cum au fost tratate de către administrație la negocieri

  Unele dintre sindicatele din Complexul Energetic Oltenia sunt extrem de nemulțumite de modul în care au decurs săptămâna aceasta negocierile pentru salarii. Conducerea companiei și liderii de sindicat stabiliseră în cadrul Comisiei de Negociere de la începutul acestei săptămâni acordarea unor bonusuri pentru creșterea veniturilor. S-a ajuns la această soluție pentru a se evita creșterea de salarii. La companiile de stat cu pierderi Guvernul a interzis creșterea de salarii. În această categorie intră și Complexul Energetic Oltenia, care anul trecut a înregistrat pierderi de peste un miliard de lei.

  Așadar, este imposibil ca în actualele condiții să poată să fie majorate salariile pentru minerii și energeticienii din Oltenia. Cu toate acestea, s-a decis în ultima ședință dintre sindicate și administrație că poate fi acordat un adaos de 400 de lei la adaosul existent. De asemenea, suma de o mie de lei a fost solicitată în plus prin majorarea cu o sută de lei a cotei de combustibil și cu câte 300 de lei a celor trei prime de peste an: de Ziua Muncii, de Ziua Minerului și de Ziua Energeticianului.

  Administrația Complexului Energetic Oltenia s-a răzgândit și a decis suspendarea negocierilor fără să precizeze data la care acestea vor fi reluate. Se așteaptă un punct de vedere scris cu privire la posibilitatea creșterii de venituri la Complexul Energetic Oltenia. Sindicatele din companie nu și-au ascuns dezamăgirea față de starea de fapt și nu știu cum vor reacționa salariații dacă se va decide că nu pot avea loc majorări de venituri la compania energetică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: