spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn fost sindicalist din CEO nu crede în Planul de restructurare

  Un fost sindicalist din CEO nu crede în Planul de restructurare

  Un fost lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu are încredere în realizarea proiectelor din Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026. În opinia lui Doru Crăete, proaspăt pensionar din Complexul Energetic Oltenia, va fi foarte greu de construit grupuri pe gaze, iar experiența altor companii este elocventă. Crăete face trimitere la compania Romgaz care nu a mai reușit să finalizeze grupul pe gaze de la Iernut. Este vorba de cea mai mare investiție a statului în domeniul energetic. Mai mult contractul a fost reziliat.

  Proiectul centralei pe gaze de 269 milioane de euro s-a transformat într-un imens eșec, 184 de companii subcontractante, dintre care 155 IMM-uri locale, primind direct lovitura. În plus, Romelectro, cel mai mare contractor românesc pentru proiecte energetice, dă în judecată Romgaz după ce producătorul de gaze deținut de stat a reziliat contractul pentru dezvoltarea centralei de la Ienut, o investiție de 269 de milioane de euro. Centrala pe gaze de 430 MW trebuia să fie gata în 2019, aceasta fiind prima investiție majoră de la zero derulată de statul român din ultimii 30 de ani.

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus să construiască două grupuri pe gaze și 8 parcuri fotovoltaice, precum să modernizeze și o microhidrocentrală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: