spot_img
30.3 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn șef din CEO e sceptic legat de grupurile pe gaze

  Un șef din CEO e sceptic legat de grupurile pe gaze

  Unul dintre șefii din Complexul Energetic Oltenia este sceptic legat de construirea grupurilor pe gaze naturale. Gabriel Giorgi, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, susține că sunt câteva semne de întrebare cu privire nu la realizarea investițiilor propriu-zise, ci la furnizarea gazelor naturale.

  În momentul de față, sunt probleme majore cu privire la aprovizionarea statelor europene cu gaze naturale. Multe sunt dependente de gazul rusesc și producția internă nu poate să acopere cererea. Gabriel Giorgi spune că, încă de acum, ar trebui negociate contracte de furnizare a gazelor naturale care vor alimenta grupurile de la Turceni și de la Rovinari. „Nu putem să luăm gaze de la populație să producem curent. Vedem ce se întâmplă acum cu lipsa gazelor naturale de pe piețele europene. Cetățeanul are, tot timpul, prioritate la livrarea de gaze și nu se va ajunge în situația să privăm cetățeanul și să folosim gazele pentru producția de energie electrică. Din acest motiv, lucrurile sunt complicate legat de grupurile noi pe gaze natuale. Este un combustibil din ce în ce mai scump”, a declarat Gabriel Giorgi.

  Planul de restructurare al CEO va fi renegociat

  Planul de restructurare al Complexului Energertic Oltenia va fi renegociat, mai este de părere Gabriel Giorgi.

  Planul prevede termene limită pentru închiderea de cariere miniere și de grupuri energetice. Planul se întinde până în 2026, când compania energetică va trebui să mai aibă 4.500 de angajați. De asemenea, Planul propune și construirea de grupuri pe gaze naturale și de parcuri fotovoltaice. Un grup energetic de 475 de MW ar trebui să fie construit la Sucursala Electrocentrale Turceni de către CEO, alături de compania Tinmar Energy. Al doilea grup este prevăzut la Termocentrala de la Ișalnița cu o putere totală instalată de 850 de MW. Pentru grupul pe gaze naturale de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița este în curs de selecție un investitor.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ăștia sunt nebuni deabinelea. Auzi să treci termocentralele pe gaz în condițiile în care depinzi de ruși și prețul gazului a explodat.Oare cât va ajunge kilovatul atunci când se va produce curent pe gaz, dacă acum când se produce hidro, pe cărbune și nuclear ne-a cocoșat prețul curentului.Vor să ne interzică centralele de apartament ptr. că …polueaza,dar ei în schimb vor să folosească gaze în termocentrale. Comunismul in ’89 a fost dărâmat in estul Europei , iar acum UE ni-l reintroduce la scară globală.In februarie „87, Ceaușescu ne impunea să facem „economie la curent ptr .prosperitatea poporului” acum
   trepăduși ăștia ne impun restricții la curent pentru … un mediu mă bun. Pentru cine o să fie mediu mă bun daca popoarele vor fi decimate? pentru ei ,gașca globaliștilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!