spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist cere investiții și în termocentrale

  Un sindicalist cere investiții și în termocentrale

  Sindicaliștii din sectorul energetic cer de urgență investiții și în sucursalele electrocentrale. Potrivit lui Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energiadin cadrul Termocentralei de la Rovinari, situația din sucursalele electrocentrale nu este departe de cea din cariere miniere.

  Este vorba de utilaje învechite, reducerea numărului de salariați, reducerea investițiilor. Toți acești factori pot contribui la apariția unor accidente de muncă. În urma accidentului mortal de la Cariera Jilț Sud, Ministerul Energiei a cerut un plan de investiții pentru carierele miniere din Complexul Energetic Oltenia. Pentru termocentrale nimic.

  „Și în termocentrale este la fel de rău ca și în carierele miniere în ceea ce privește lipsa investițiilor în instalațiile și echipamentele necesare fluxului de producție! Ducem lipsă de fonduri pentru investiții. Și la noi în termocentrale la numite echipamente vechi li se spune tanchete. Avem instalații și linii tehnologice din anii 1970, pe care suntem nevoiți să le exploatăm cu personal din ce în ce mai puțin, din cauza restructurărilor din ultimii zeci de ani. Acesta este adevărul, din păcate. Un om poate lua foc dacă explodează un cablu sub o tensiune foarte mare. Sper să nu avem parte de o tragedie și l ao termocentrală, să ne apucăm abia atunci să constatăm ce se întâmplă. În termocentrale sunt mii cabluri și de echipamente vechi de zeci de ani. Sunt factori de risc pentru salariați”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: