spot_img
24 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 14, 2024
Altele
  AcasăEconomicVirgil Popescu a prezentat cauzele accidentului de la Cariera Jilț Sud, în...

  Virgil Popescu a prezentat cauzele accidentului de la Cariera Jilț Sud, în ședința de Guvern

  Un Raport preliminar al Corpului de control, care face verificări la Cariera Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia, a fost prezentat joi în ședința de Guvern, de către Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

  În data de 17 ianuarie aici a avut loc un accident colectiv de muncă, în urma căruia au murit 3 mineri și alți 10 au fost răniți. Ministrul Energiei a precizat că motivul tragediei a fost utilizarea unui mijloc de transport necorespunzător, precum și condițiile de drum. A fost folosită o mașină de marfă pentru transportul muncitorilor. Virgil Popescu a precizat că drumurile ar fi trebuit să fie, de asemenea, pietruite. Din acest motiv, s-a trecut la verificarea tuturor contractelor de achiziții de la Complexul Energetic Oltenia, conform solicitării venite din partea premierului Nicolae Ciucă.

  Ministrul Energiei a mai anunțat că din 48 de mijloace de transport majoritatea închiriate, verificate în cariere, doar 29 corespund. CEO va suplimenta numărul cu încă 14 vehicule de transport persoane. Potrivit lui Virgil Popescu, peste 7 zile Directoratul CEO va trebui să prezinte un plan de investiții care să rezolve problemele legate de transportul minerilor, a echipamentelor de protecție, respectiv a drumurilor din cariere. Corpul de control al Ministerului Energiei rămâne așadar în continuare la Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!