spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicZilele orașelor din Gorj, anulate!

  Zilele orașelor din Gorj, anulate!

  Pandemia de coronavirus amână toate evenimentele artistice și culturale din Târgu Jiu și nu numai. În tot județul toate adunările publice de tip câmpenesc vor fi evitate. Autoritățile susțin că directiva vine de la centru și că abia din vară restricțiile ar putea fi ridicate, dacă lucrurile se vor liniști.

  Restricțiile în ceea ce privește organizarea de evenimente se prelungesc. În Târgu Jiu autoritățile susțin că nu vor mai organiza nici măcar Zilele Orașului, eveniment programat pentru jumătatea luni mai. Primarul susține că sumele vor fi direcționate pentru a asigura, printre altele nevoile persoanelor aflate în izolare. „Toate evenimentele până în luna iunie- iulie se anulează inclusiv Zilele Municipiului Târgu Jiu. Nu văd cum am putea organiza evenimentul în următoarele două luni de zile. O parte din bani, dacă nu toți banii, îi voi duce pe situații de urgență prin rectificările bugetare progresive pe care le voi face. Cea mai afectată zonă va fi cea de evenimente de la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Sunt sigur că toți vor înțelegere că sănătatea este o prioritate, în detrimentul acestor evenimente”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  În județ, aceiași situație

  Și în Motru municipalitatea va lua aceiași decizie. „De ceva vreme, aceste acțiuni  sunt organizate în Motru fără nicio sumă din bugetul local. Manifestările nu vor mai avea loc în luna mai. Fie le vom suspenda de tot, fie dacă situația permite le vom organiza la o dată viitoare”, susține Gigel Jianu.

  „Având în vederea situația actuală, nimănui nu îi mai arde de distracție. Încercăm să alocăm toate resursele financiare spre sectorul situațiilor de urgență. Am consumat deja 15 mii de lei pentru a cumpără combinezoane la Spital. Vom aloca noi sume de bani pentru hrana persoanelor aflate în autoizolare”, susține primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

  Crește numărul izolaților

  Între timp, în municipiul Târgu Jiu, crește numărul persoanele aflate în carantină și izolare și, odată cu ei și cheltuielile autorităților. „Am avut la Târgu Jiu fluctuații de persoane aflate în izolare. Am scăzut inițial, însă, ulterior am crescut iar. Deja asigurăm meniurile pentru 144 de persoane. Este cea mai mare valoare pe care o avem înregistrată de la începutul acestei epidemii”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: