spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEditorialNatura se răzbună sau ne pedepsește?

  Natura se răzbună sau ne pedepsește?

  Nu o să înțelegem pe deplin niciodată natura. Este atât, dar atât de complexă încât sunt sigură că nu a fost descoperită decât, poate, un sfert. Natura este uimitoare și mereu surprinzătoare.

  Am scris că natura ne pedepsește și nu Dumnezeu pentru că sunt sigură că El nu ne-ar face asta, niciodată. Să abandonăm complet aceste noțiuni primitive conform cărora Dumnezeu este ca un monarh ofensat, un suveran sever şi atotputernic a cărui principală plăcere constă în a-i surprinde pe supușii lui făcând greșeli şi în a avea grijă ca ei să fie pedepsiți cum se cuvine.

  Natura în schimb ne poate pedepsi, sau din contra ne poate răsplăti înzecit pentru tot ceea ce facem. Și nu m-aș mira ca tot omul să fi zgâmăit puțin undeva nu trebuia și a provocat nebunia asta. Natura se răzbună! În plus nu am fost nici cei mai corecți în relația cu ea.

  Cutremurele cu o magnitudine de 4-5 pot fi resimțite pe o distanță de 200 de km iar cele de peste 5 până la distanțe de sute de kilometri. Cu cât este mai la suprafață cu atât se va resimți mai tare. La noi au fost de suprafață mică de 5, 10 km. Asta pentru știința celor care încă nu cred ce se întâmplă aici.

  Cine vrea o porție de adrenalină pură, este așteptat la Gorj. Veniți să vedeți cum tresărim la fiecare zgomot, la fiecare vibrație și mai ales ce nopți interesante avem.

  Veniți să vedeți cum orașul până mai ieri plin ochi este acum destul de ”liber”. Oameni pleacă, și nu-i condamn.

  Dar până când să tot fugi? Nu ne râmăne decât să așteptăm ca ”plăcuțele” tectonice de sub noi să-și găsească liniștea. Și se pare că v-a mai dura.

  Vom depăși și acest episod, așa cum am depășit și altele, dar nu vom uita. Nu avem cum, efectele vor rămâne mărturie a ceea ce am trăit acum.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: